Cursussen

Meer informatie is te vinden op de NBV website http://www.bijenhouders.nl/cursussen, waar men zich ook kan opgeven. De cursussen kosten € 175, exclusief materiaal.
De cursist is 1 jaar gratis lid van de NBV en ontvangt 1 jaar gratis het tijdschrift ‘Bijenhouden’. De cursist wordt door de cursusleiders uitgenodigd zich bij de NBV-afdeling in de eigen woonomgeving aan te melden als lid en ontvangt hiervoor van de cursusleiders de benodigde informatie

Kennismakingscursus.
In 2017 wordt geen kennismakingscursus gegeven.

Basiscursus: leren een bijenvolk gedurende het jaar te begeleiden
In een basiscursus leert men omgaan met bijen en een bijenvolk in zijn ontwikkeling begeleiden gedurende het jaar, zoals: -gezond houden, -zwermverhindering, -ziektebestrijding, -honing oogsten, -klaar maken voor de winter, enzovoort.
Deze cursussen worden niet door een afdeling gegeven, maar regionaal georganiseerd vanuit de landelijke vereniging (de NBV).
De cursus bestaat uit 6 theorielessen op een doordeweekse avond en 10 praktijklessen op zaterdag.
De theorielessen starten begin maart en de praktijklessen, afhankelijk van het weer, begin april en gaan door tot begin september.
Aan het eind van de cursus wordt de opgedane kennis getoetst en bekroond met de uitreiking van een diploma.JonggeleerdoudgedaanPixaBW

De vervolgcursus ‘Praktisch Imkeren’
De vervolgcursus voor Noord Nederland is bestemd voor imkers met enige ervaring en wordt verzorgd in Noordlaren door Lucas Hamming en Berend Talens.
Voor actuele informatie: NBV Praktisch imkeren